luni, 11 mai 2009

Facem o fapta buna? Mai ales daca nu costa? ;)

Doi la suta din timpul vostru!

Nu uitati, pana pe 15 mai puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit pe care il dati la stat catre o organizatie non-profit. Aceasta inseamna ca din banii care oricum se vor duce la stat puteti redirectiona 2% pentru a sprijini o organizatie ce are nevoie de suportul nostru, al tuturor.

E foarte, foarte simplu! Trebuie doar sa completati un formular (download formularul 230), pentru cei care au venituri doar din salarii. Pentru cei si cu alte venituri este formularul 200. Il completati cu datele voastre - punctul I. Apoi la punctul II.2 bifati si completati. Nu va ingrijorati daca nu stiti cat inseamna 2% din venituri, o sa fie calculata suma la Administratia Financiara. Cat priveste organizatia catre care veti redirectiona suma, trebuie sa stiti numele ei, codul fiscal si contul bancar (mai multe amanunte gasiti mai jos). La punctul III nu se completeaza. Va semnati si gata! Puneti formularul intr-un plic (optional, puteti pune si o copie dupa Fisa Fiscala, daca aveti) si fie il duceti personal la Administratia Financiara de care apartineti, fie il puneti la Posta (ultima zi 15 mai, data postei). Eu l-am trimis cu Confirmare de primire si m-a costat 4,4 lei. In 3 zile mi-a venit confirmarea de primire.

Deci, totul e foarte simplu. Daca luati acum formularul si-l completati, in 2 minute e gata si-l introduceti intr-un plic. Si la prima Posta pe care o intalniti, il depuneti si gata, ati reusit sa faceti o fapta buna, care nu va costa nimic (ei, bine, 4 lei si ceva daca trimiteti prin posta! :) ). Dar ganditi-va cat ii pot ajuta pe unii dintre semenii nostri aceste cateva minute petrecute completand niste date pe-o foaie...

Daca nu stiti catre ce organizatie sa faceti redirectionarea, pot sa va spun ca eu am dat, ca si anul trecut, catre SMURD. Documentul este foarte simplu, doar treceti-va datele pe acest formular gata completat. Mi se pare ca ei sunt cei care au nevoie cel mai mult de fonduri, pentru a avea mereu echipamente de ultima generatie. Ei sunt in linia intai atunci cand vine vorba de salvarea vietilor. Nu exista emisiune de stiri unde sa nu-i vedeti, fiind primii care intervin in caz de urgenta. Si trebuie sa o faca repede, pentru ca fiecare secunda conteaza. Chiar daca e un cont de Mures, suma va fi directionata catre localitatea voastra de domiciliu. De ex, in Bucuresti, anul trecut s-a cumparat o masina de interventie echipata complet.

Dar am mai vazut si alte organizatii care au nevoie de sprijin:

Fundatia Renasterea pentru depistarea cancerului la san - click aici pentru formularul gata completat cu datele fundatiei.

Spitalul de copii Marie Curie - pentru renovare. Click aici pentru datele ce trebuie trecute pe formular.

Daca vreti mai multe optiuni, cautati in baza de date.

Pentru mai multe informatii, puteti intra si pe http://www.doilasuta.ro/.

Ei, ce zici, in urmatoare 5 min faci o fapta buna? ;)

Spor la completat!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ma, o fata buna vreau si eu gratis :))

Tibi spunea...

Ei si tu acuma! Ata ete, se mai intampla! :) Ma gandeam la lucrurile bune ce se pot face... Da... tu ai redirectionat 2%? Ca sa stiu daca iti trimit tie camionul de cenusa sau il pastrez! :)